Over De TrimSalon

Sinds 1 januari 2014 ben ik ( Anita Jansen ) de trotse eigenaar van mijn hondentrimsalon Jillz. 

Sinds September 2013 ben ik in bezit van een erkende diploma hondentoiletteren via het hki te Bunnink. 

Hiervoor heb ik 2 jaar stage gelopen bij een erkende trimsalon.

Mijn salon is niet groot maar wel van alle gemakken voorzien. 

Uw hond zal dan ook alle liefde en aandacht krijgen die uw hond nodig heeft. 

Alle soorten en maten zijn dan ook zeer welkom in mijn Salon.

Wat is trimmen:

Trimmen is een verzamelnaam voor het verzorgen van de vacht van honden en katten. Er zijn verschillende soorten vachten

en deze vragen allemaal een verschillende trimtechniek. Afhankelijk van de vacht wordt de gepaste techniek toegepast. 

De trimbeurt:

Hoewel veel mensen dit denken, krijgt uw hond tijdens de behandeling geen slaapmiddel. De trimbeurt neemt enige tijd in beslag. De hond doet veel indrukken op tijdens de trimbeurt en daardoor is hij  soms erg moe.

Elke hond is uniek, hij heeft zijn eigen bouw en eigen identieke vacht. Daaraan word de trimbeurt aangepast. Afhankelijk van het type vacht wordt de hond gewassen en gedroogd. Bij het wassen worden alleen huidvriendelijke en natuurlijke shampoos gebruikt.

De trimbeurt kan bestaan uit:

Knippen/ scheren


Uw dier hierbij in ieder gewenst model geknipt of geschoren. Indien uw dier ernstige klitten heeft wordt het dier in overleg geschoren op een kortere lengte, om pijn te voorkomen. Het belang van uw dier staat voorop. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Poedels, Bichons, Maltezers etc.. Deze dieren worden om de 6 á 12 weken behandeld

Uitdunnen/ effileren


Het dode haar wat eruit geplukt kan worden, wordt eruit gehaald en de rest wordt met een effileerschaar uitgedund en gemodelleerd. Om de Hond optimaal in model te zetten wordt er ook gewassen.Deze techniek wordt vooral toegepast bij Spaniëls, Setters en Retrievers. Deze dieren worden om de 6 á 24 weken behandeld. De frequentie hangt erg af van het vachttype en het feit of deze wel of niet gecastreerd is.

Ontwollen


De loszittende onderwol wordt verwijderd met een slickerborstel. Na het ontwollen wordt er gewassen en gedroogd, waarbij op een natuurlijke manier nog meer loszittende haren worden verwijderd. Als bepaalde plaatsen overbehaard zijn, wordt dit als het mogelijk is geplukt en eventueel geëffileerd om uw hond er zo mooi mogelijk uit te laten zien volgens de rasstandaard of uw wensen. Deze techniek wordt vooral toegepast op Berner Sennens, Herder, New Foundlanders ect. Deze dieren worden vooral tijdens de ruiperiode behandeld om de 3 á 6 maanden.

Plukken


Het dode haar wordt met de hand verwijderd. Gebeurt dit niet, dan veroorzaakt het dode haar jeuk. Deze vachten mogen dan ook niet geschoren worden, omdat dan het dode haar blijft zitten. Deze techniek wordt vooral toegepast bij de Cairn Terrier, West Highland White Terrier, Fox Terrier, Dashond ruwhaar ect. Deze dieren worden om de 12 (strippen) á 26 (plukken) weken behandeld afhankelijk van de rijpheid van de vacht en de wens van de eigenaar. Geplukte honden kunnen daarentegen niet altijd gewassen.

Heeft u een pup

Het is dan belangrijk om uw pup zo snel mogelijk te laten wennen in de salon, dat kan al vanaf het moment dat hij volledig is beschermd door vaccinatie .Meestal is dat rond 15 weken. Maak een gratis afspraak voor een wen en snuffel beurt en laat uw pup wennen om geborsteld te worden en laat hem kennis maken met uw trimster. 


Tips


Geef u hond niet te veel eten voor de behandeling. Breng u hond zo droog mogelijk een natte vacht is vaak onhandelbaar. Vertel altijd als er bijzonderheden zijn zoals allergieën medische aandoeningen. Is u hond loops dan willen wij dat graag weten. Breng u hond altijd aan de lijn. honden met vlooien word een extra behandeling voor gerekend. 

 

Je kan de belangrijke informatie of mededelingen uitlichten op deze manier


Evenementen Kalender

Hondententoonstellingen

20-05-2013 17:47
* Van 7 tot met 10 Maart de CruftsMet enig regelmaat ben ik te vinden op Nationale en Internationale Honden tentoonstellingen.Workshops en nog veel meer wat te maken heeft met Honden.  

—————

Contact

Hondentrimsalon Jillz

Kanaaldijk ZZ 5
7847TG 'T Haantje


06-41312469
Webshop

De lijst is leeg.